четвер, 26 березня 2015 р.


     26 березня 2015 року о 14.00 відбувся День бібліографії на тему: «Ліна Костенко в дзеркалі бібліографії» 
з нагоди 85-річчя від дня народження української письменниці, громадської діячки Ліни Костенко.
   У програмі комплексного заходу було презентовано рекомендаційний бібліографічний список літератури «Ліна Костенко: Я вибрала Долю собі сама» (2002-2015 рр.), підготовлений бібліографами відділу наукової інформації та бібліографії Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки імені Михайла Івасюка, в якому представлені твори письменниці, матеріали про неї в різних виданнях, які побачили світ з 2002 по 2015 рр. та вебліографія (2015). Список нараховує 314 записів, при підготовці якого було використано довідково-бібліографічний апарат бібліотеки: довідковий фонд, електронний каталог, електронні бази даних «Аналітичний опис статей» та «Буковина», ресурси мережі Internet.
     Підготовлено мультимедійну презентацію, віртуальні виставки, виставки довідкових і періодичних видань та бібліографічні огляди біля них.
     З бібліографічними оглядами виступили: завідувач відділу наукової інформації та бібліографії Гаврилюк О.О (виставка «Ліна Костенко в дзеркалі бібліографії» та віртуальна виставка «Ліна Костенко в довідково-бібліографічному апараті ЧОУНБ ім. М.Івасюка); головний бібліограф відділу наукової інформації та бібліографії Григорець Г.М. презентувала рекомендаційний бібліографічний список літератури «Ліна Костенко: «Я вибрала Долю собі сама» (2002-2015 рр.)»; провідний бібліотекар відділу краєзнавства Боганюк Ю.В. (виставка періодичних видань «Ліна Костенко і Буковина»); завідувач відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів Добровольська Г.В. («Електронні довідкові видання та web-ресурси мережі Internet про Ліну Костенко”).
  Гості заходу ознайомилися з виставками-переглядами: «Мелодія слова Ліни Костенко», підготовленою відділом абонементу; «Сучасні форми популяризації літератури на сторінках періодичних видань» та віртуальний арт-калейдоскоп «Поетичне слово Ліни Костенко в виконанні відомих українців», підготовлені відділом наукової інформації та бібліографії (Новак О.В., Мандзюк Т.І.).
    Виступи супроводжувалися мультимедійною презентацією (автор Гаврилюк О.О.)
    На заході були присутні студенти бібліотечного відділення Чернівецького училища мистецтв ім. С. Воробкевича, Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича  гуманітарних спеціальностей, бібліотекарі Чернівецької ЦБС та гості, які цікавляться життям і творчістю Ліни Костенко.











Немає коментарів:

Дописати коментар