вівторок, 23 листопада 2021 р.

ПАУЛЬ ЦЕЛАН. БІБЛІОГРАФІЯ

 


Пауль Целан (1920-1970) : біобібліогр. покажч. / авт.-уклад.: І. Рудько, О. Гаврилюк, О. Сандуляк ; ред. М. Довгань ; Упр. культури Чернів. облдержадмін., Чернів. обл. універс. наук. б-ка ім. М. Івасюка, Літ. целанів. центр. – Чернівці : Букрек, 2020. – 160 с. - До 100-річчя від Дня народження.

 

23 листопада - день народження Пауля Целана. Інформація про життя та творчістьсть одного з найвідоміших європейських поетів ХХ століття, уродженця Чернівців  зібрана в біобібліографічному покажчику «Пауль Целан  (1920–1970)», який побачив світ у видавничому домі «Букрек» 2020 року та підготований працівниками Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Михайла Івасюка (І.Рудько, О. Гаврилюк, О.Сандуляк). При підготовці посібника було використано видання з фондів Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки імені Михайла Івасюка, Літературного целанівського центру в Чернівцях, приватної бібліотеки дослідника творчості Пауля Целана Петра Рихла, матеріали мережі Інтернет.

Бібліографічні матеріали покажчика містять художні твори, промови та переклади Пауля Целана, інформацію про його життєвий і творчий шлях та бібліографію. Друкований документальний масив доповнено інтернет-ресурсами. Хронологічні рамки – 1948–2020 рр. Видання вміщує 808 бібліографічних записів, однак не претендує на вичерпність. Окремо подаються «Основні дати життя та творчості Пауля Целана», «Псевдоніми», «Світлини» та «Творчість Пауля Целана у книгах». Науковий консультант, рецензент та автор передмови видання Петро Рихло. Видання було презентовано до 100-річчя від дня народження поета.

Детальніше ознайомитится з виданням можна, завітавши в Чернівецьку обласну бібліотеку ім . Михайла Івасюка за адресою: вул. О. Кобилянської, 47, відділ наукової інформації та бібліографії.



Немає коментарів:

Дописати коментар