понеділок, 5 грудня 2022 р.

СПАДОК ГРИГОРІЯ СКОВОРОДИ. ПЕРЕЗАВАНТАЖЕННЯ (До 300-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ)


30 листопада 2022 року відділ наукової інформації та бібліографії активно долучився до підготовки та проведення мистецької інтерлюдії "Світ Сковороди", заходу ЧОУНБ ім. М. Івасюка, присвяченому 300-річчю від дня народження видатного українського мислителя, філософа, поета, богослова, музиканта, педагога. Для глибшого сприйняття творчості Григорія Совороди та його багатогранної талановитої особистості бібліотекарі відділу підготували книжкову експозицію "Світ Сковороди. 300". 
Олександра Гаврилюк, завідувачка відділу наукової інформації та бібліографії, зробила професійний огляд виставки та розкрила літературне надбання в друкованих джерелах, книгах і журналах, про переклади його творів іноземними мовами, представила видання про життя і діяльність, художні, прозові та поетичні, твори, присвячені Григорію Сковороді. Ознайомила присутніх з бібліографічними виданнями: "Григорій Сковорода у художніх творах (2000 - 2019)" / упорядник В. М. Подрига (Чорнобай, 2020) "Григорій Сковорода в художній літературі та мистецтві"/ упорядник І. А. Співак (Чернівці,1983). Також стисло охарактеризувала внесок буковинських літературознавців в дослідження творчості та переклад творів Сковороди з староукраїнської мови.
Про Сковороду-філософа змістовно розповів Святослав Рачук, аспірант кафедри філософії та культорології філологічного факультету ЧНУ ім. Ю. Федьковича, та водночас, бібліограф нашого відділу. 








 



Директорка ЧОУНБ ім. М. Івасюка Наталя Філяк, на завершенння заходу вручила Святославу Рачуку грамоту Чернівецької міської ради. 


З нагоди 300-річчя Григорія Сковороди, Олександра Гаврилюк, завідувачка відділу, була відзначена Почесною грамотою Чернівецької обласної адміністрації.

Немає коментарів:

Дописати коментар