четвер, 14 березня 2024 р.

НОВІ НАДХОДЖЕННЯ ЛІТЕРАТУРИ З РЕЛІГІЄЗНАВСТВА - ПОДАРУНОК НАУКОВЦІВ ІНСТИТУТУ ФІЛОСОФІЇ ІМ. Г. СКОВОРОДИ

    11 березня 2024 року  Чернівецька ОУНБ ім. М. Івасюка отримала розкішний подарунок, 36 нових цікавих книжкових видань релігієзнавчої тематики, від науковців-релігієзнавців Інституту філософії ім. Г. Сковороди, які в межах проєкту "Філософська лабораторія" брали участь в спеціалізованому бібліографічному семінарі "Релігієзнавча діагностика життєвого простору й релігійних процесів в Україні і світі. Сторінками останніх видань", що нещодавно відбувся в онлайн-форматі та зібрав чисельну аудиторію слухачів. 
    Бібліотекарі щиро вдячні Людмилі Олександрівні Филипович - нашій землячці, професорці, докторці філософських наук, знаній українській фахівчині в сфері релігієзнавства, провідній науковій співробітниці відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г. Сковороди НАН України за чудовий комплект нових книжкових видань з релігієзнавства, які вона дбайливо зібрала та надіслала "Новою поштою" для читачів нашої бібліотеки. Також дуже вдячні всім авторам та науковцям, хто підтримав ініціативу Людмили Олександрівни та долучився до акції "Подаруй бібліотеці книгу". 
    Серед видань праці: Анатолія Колодного, Людмили Филипович, Івана Шевціва, Юрія Мулика-Луцика, Леоніда Кондратика, Ірини Гаюк та інших, також, наукові збірники, матеріали конференцій, звіти, які висвічують історію та діяльність різних релігійних конфесій в Україні та за кордоном.  Ці видання займуть почесне місце на полицях одного з відділів нашої бібліотеки та стануть в нагоді кожному, хто цікавиться питаннями релігієзнавства: науковцям, студентам, релігієзнавцям, теологам та діячам церкви.  












1 коментар:

  1. яке це щастя, коли твої наукові праці знаходять своїх читачів! величезна дяка моїм землякам-бібліотекарям, які несуть світло знань народу, причому роблять це добровільно, безоплатно, волонтерськи, щиро, з душею, як справжні просвітителі українців. я завжди любила бібліотеку, де, вважала, зібрана вся мудрість світу, а бібліотекарі для мене були провідниками по тим безкінечним полицям знань. Щиро поважаю вашу працю!

    ВідповістиВидалити