пʼятницю, 20 листопада 2015 р.

  19 листопада 2015 року о 14.30 відбувся День бібліографії на тему: «Бібліографічні покажчики та довідники - ключові джерела для вивчення історії України».
  У програмі комплексного заходу було проведено бібліотечний урок «Історія України крізь призму довідкових та бібліографічних посібників ЧОУНБ ім. М. Івасюка» (завідувач відділу наукової інформації та бібліографії Гаврилюк О. О),  віртуальний екскурс  «Українські періодичні видання історичної тематики в  мережі Інтернет» (завідувач відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів Добровольська Г. В.).

   Підготовлено виставки-перегляди та бібліографічні огляди біля них.
  З бібліографічними експрес-оглядами виступили:  бібліографи відділу наукової інформації та бібліографії Григорець Г.М. та Новак О.В. (виставка «Нові надходження бібліографічних посібників історичної тематики»;  бібліотекарі відділу краєзнавства Боганюк Ю.В. та Дудидра М.І. (виставка-перегляд «Історія Буковини в краєзнавчих бібліографічних виданнях ЧОУНБ ім. М. Івасюка»); бібліотекар відділу обслуговування Шкрібляк М.В. (виставка-перегляд «Козацький романтик» (до 160-річчя від дня народження українського історика, археолога, фольклориста, етнографа, письменника Д.І.Яворницького)).



 В рамках Дня бібліографії було проведено міні-тренінг «Анотування та реферування: бліц-практикум» на прикладах аналітико-синтетичної обробки документів (книг та журнальних статей).
  На заході були присутні студенти факультету документознавства та інформаційної роботи БДФЕУ та бібліотечного відділення Чернівецького училища мистецтв ім. С. Воробкевича.

Немає коментарів:

Дописати коментар