пʼятницю, 22 лютого 2019 р.

ВІДКРИТТЯ ВИСТАВКИ "ТАК, МАСАРИК" В НАУКОВІЙ БІБЛІОТЕЦІ ЧНУ ІМ. Ю. ФЕДЬКОВИЧА


22 лютого 2019 року  завідувачки відділів  ЧОУНБ ім. Михайла Івасюка Олександра Гаврилюк (відділ наукової інформації та бібліографії) та Раїса Повержук (відділ каталогізування) мали нагоду побувати на відкритті виствки "Так, Масарик" в Науковій бібіліотеці ЧНУ ім. Ю. Федьковича, присвяченій видатному чеському політичному і державному діячу, філософу,  першому президенту Чехословаччини Томашу Гаррігу Масарику. З промовами виступили поважні гості: в.о. голови Чернівецької обласної державної адміністраії - Михайло Павлюк, дипломати - генеральний консул Чехії та консул Румунії, директор Наукової бібліотеки Сучавського університету "Штефан чел Маре"(Румунія), ректор ЧНУ ім. Ю. Федьковича та його заступники, науковці, історики, краєзнавці, бібліотекарі. Мова йшла про спільне в історії українського та чеського народів, внесок чеського архітектора Йозефа Главки в архітектуру Чернівців, міжнародну співпрацю та розвиток партнерства.
Учасники зустрічі ознайомилися також з кількома цікавими виставками, пов'язаними з історією створення книгозбірні та рідкісними виданнями з фондів бібліотеки  Чернівецького університету: "Від Landesbibliothek до бібліотеки Чернівецького університету", "Окраса книг та духовний світ власника - екслібрис Ex libris", на яких було представлено облікові книги краєвої бібліотеки та перші інвентарні книги, розпочаті через кілька днів після створення університетської бібліотеки. Вони вразили незвично великим форматом. Зацікавленість присутніх викликали раритетні книжкові видання з екслібрисами колишніх власників, які зберігаються в бібліотеці ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
 Можливість поспілкуватися з колегами з різних бібліотек та науковцями, поділитися професійним досвідом, дізнатися багато нового та цікавого можна було на науково-практичному семінарі за міжнародною участю "Науковий об'єкт, що становить національне надбання України: стан , використання, зберігання, перспективи". 
Дякуємо колегам за запрошення, було цікаво та атмосферно!  









Немає коментарів:

Дописати коментар