середа, 3 березня 2021 р.

ПОЕТИЧНЕ СЛОВО МИКОЛИ РАЧУКА (ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ПИСЬМЕННИКА)



Рачук М. З уламків відбулого : триптих / М. С. Рачук. - Чернівці : Друк Арт, 2019. - 384 с. : іл. - (Третє тисячоліття: українська поезія. Вип. 10)

  3 березня -  Всесвітній день письменника, який відзначають не лише літератори, а й журналісти, редактори, історики, блогери, та всі, чия професійна діяльність пов'язана з словом.
 З цієї нагоди представляємо одну з найвагоміших нових поетичних збірок українського чернівецького поета  Миколи Рачука "З уламків відбулого", яка побачила  світ в поважній серії "Третє тисячоліття: українська поезія. Вип. 10". 
У передмові до книги "Тайнопис борозни" (на березі сердечної ріллі) Іван Дзюба написав про  святобливе ставлення Миколи Рачука в своїй поетичній творчості  до слова: "Воно  - в енергетиці його думки, скристалізованої в афористичні поетичні послання, що просяться в якусь світову антологію поетичних філософем або етичних етюдів". Для оформлення книги використано роботи львівського художника Романа Романишина. Обкладинку проілюстровано його роботою "Жорна". Редактор  видання Мирослав Лазарук.
 Поетична трилогія містить три розділи: "Минає не тільки день", "Коріння предків", "Розлами світла в цитаделі духа". Читайте майже триста віршів, в яких "...непохитна зосередженість автора на траєкторії духовних шукань, борсань і осягнень людини, суперпечливої в суперечливому світі..." подається в контексті самосвідомості людини нашого часу й нашої доби.
Ця поетична збірка чекає на вас в Чернівецькій ОУНБ ім. Михайла Івасюка.

 З СВЯТОМ, ШАНОВНІ МАЙСТРИ СЛОВА! НЕХАЙ ЛЕГКО ПИШЕТЬСЯ!



Немає коментарів:

Дописати коментар