вівторок, 6 вересня 2022 р.

ЧИТАЙМО - ФОРМАТ НЕ МАЄ ЗНАЧЕННЯ! (ДО ДНЯ ЧИТАННЯ)

      


Калитко К. Люди з дієсловами / Катерина Калитко. – Чернівці : Видавець Померанцев Святослав, 2022. – 128 с.

Катерина Калитко "Люди з дієсловами" та спонтанні читання книги "наживо" за участі авторки під час "Meridian Czernowitz" (вересень, 2022). Незвично, трепетно, щиро, атмосферно. "Це - поезія про війну - найболючіша, вона кровоточить, бо проживаємо, бо є свідками і співучасниками боротьби на різних фронтах, бо ці тексти написані вже новою мовою. "Люди з дієсловами"- то не лише назва збірки, люди з дієсловами - всі ми. Діймо" - пише в своєму пості молода поетеса Марина Горбатюк.
Вчений-біолог Джаред Даймонд писав: «Книги  - це не просто розвага чи інформація, а величезна база даних різних форм поведінки людини за тисячоліття існування людства».  В світовій літературі акумульований багатющий досвід різних народів і часів. Тільки не лінуватися ним скористатися. Варто усвідомити, що будь-яка життєва проблемна ситуація не є новиною, що подібних ситуацій було вже чимало. «Бери готове та рухайся далі. В цьому сила людства».                   
Впродовж останніх років світ зазнав відчутних змін. Під час тривалих карантинних обмежень, пов’язаних з епідемією  COVID 19, військових дій в Україні, спілкування, здебільшого,  перейшло в цифровий формат. В наше життя стрімко ввійшли інноваційні технології, гаджети та різноманітні мобільні пристрої, які все частіше визначають в соціумі взаємини між людьми. Дуже популярними стали соціальні мережі, онлайн-спілкування, інтернет-ресурси, електронні видання - книги, журнали, аудіо-книги та ін. Багато хто в наш час віддає перевагу саме такому формату комунікації та читання, проте, традиційна паперова книга та «живе» спілкування, і надалі залишаються актуальними. Отже, читаймо – формат не має значення!










Немає коментарів:

Дописати коментар