середа, 28 вересня 2022 р.

ЕКСКУРСІЯ ДЛЯ СТУДЕНТІВ-ПЕРШОКУРСНИКІВ

 27 вересня  в Чернівецькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Михайла Івасюка розпочався цикл заходів, присвячених Всеукраїнському дню бібліотек. Для студентів-першокурсників Вищого професійного художнього училища № 5 м. Чернівці завідувачка відділу наукової інформації та бібліографії Олександра Гаврилюк за сприяння колег провела екскурсію, бібліотечний урок та ряд бібліографічних оглядів літератури.


Майбутні художники ознайомилися з правилами користування та роботою основних підрозділів бібліотеки, книжковими фондами, основними бібліотечними процесами, сайтом бібліотеки та блогами окремих відділів.

Дізналися, як користуватися традиційними картковими каталогами та картотеками, електронним каталогом та базами даних статей для пошуку потрібної інформації та замовлення літератури.

Побачили, що бібліотека осучаснюється відповідно до вимог часу, стає не тільки інформаційним центром, а й місцем зустрічі та спілкування з друзями, проведення різноманітних заходів – презентацій книг, майстер-класів, мистецьких виставок, круглих столів, дискусій тощо.

Зрозуміли, що сучасна бібліотека – це комфортний простір, де можна попрацювати з ґаджетом, посидіти з улюбленою книгою, пограти в розвиваючі настільні ігри, паралельно безкоштовно опановуючи іноземні мови, переглянути та обговорити змістовні фільми, взяти участь в різних проєктах, акціях та багато іншого.

Захоплення у студентів викликала робота 3D-принтера та шолом віртуальної реальності. Сподіваємося, що особлива бібліотечна атмосфера заохотить у майбутньому студентську молодь стати активними читачами, учасниками бібліотечних заходів та справжніми друзями бібліотеки.

Щира вдячність всім колегам та організаторам зустрічі та сердечні вітання з Всеукраїнським днем бібліотек! Миру в Україні та здійснення мрій!

Немає коментарів:

Дописати коментар