понеділок, 20 лютого 2023 р.

ІНТЕРАКТИВНА ЛЕКЦІЯ "ФІЛОСОФІЯ МОВИ" (ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ РІДНОЇ МОВИ)

19 лютого, до  Міжнародного дня рідної мови, в межах проєкту "Філософська лабораторія"  відділ наукової інформації та бібліографії спільно з відділом абонементу ЧОУНБ імені Михайла Івасюка   провели інтерактивну лекцію  на тему “Філософія мови”.

Впродовж лекції молоді бібліотекарі: Марина Горбатюк - магістрантка-філологиня та Святослав Рачук - аспірант -філософ, представили змістовну презентацію та ознайомили присутніх з підготовленими матеріалами. Йшлося про значення мови для становленя кожного народу.  Мова стала інструментом мовлення, засобом комунікації в усіх сферах суспільного життя та висловлення думок і міркувань. Під час заходу розглядали "мовну картину світу", доробок різних вчених, які зробили вагомий внесок в розвиток філософії мови, як окремого напрямку в сучасній філософії. 

Учасники зустрічі долучилися до обговорення. Як зазвичай, бібліотекарями відділу наукової інформації та бібліографії, було підготовано виставку-перегляд різних енциклопедій, довідників, словників з української мови та філософї. 

Професор кафедри історії та культури мови філологічного факультеу Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича  Мар'ян Скаб цікаво та змістовно  доповнив молодих лекторів, навів ряд прикладів та познайомив з практичним застосуванням  мовних законів.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
















Немає коментарів:

Дописати коментар