пʼятницю, 4 травня 2018 р.

ОБЛАСНИЙ СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ДЛЯ БІБЛІОГРАФІВ ЦЕНТРАЛЬНИХ РАЙОННИХ БІБЛІОТЕК ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ "СИСТЕМАТИЗАЦІЯ ІНФОРМАЦІЇ У РАМКАХ ВПРОВАДЖЕННЯ УДК"

3 травня 2018 року в Чернівецькій ОУНБ ім. М. Івасюка на базі Регіонального тренінгового центру було  проведено семінар-практикум  «Систематизація інформації у рамках впровадження УДК» для бібліографів центральних районних бібліотек Чернівецької області.
Наталя Філяк - директор обласної бібліотеки розповіла присутнім про доступ до інформації в публічних бібліотеках Буковини. В виступі заступника директора з питань наукової роботи Марії Довгань йшлося про напрями розгортання інформаційного сервісу публічних бібліотек - просвітницький, культурно-дозвіллєвий та соціально-комунікативний.
Завідувач відділу наукової інформації та бібліографії Олександра Гаврилюк представила нову модель сучасної бібліотеки у контексті бібліографічно-інформаційного обслуговування користувачів.Тематичну спрямованість статей періодики за розділами УДК розкрила  провідний бібліограф відділу наукової інформації та бібліографії Галина Маник. Про відображення краєзнавчо-інформаційних ресурсів згідно таблиць УДК в довідково-бібліографічному апараті говорила завідувач відділу краєзнавства Лариса Шарабуряк.
Завідувач науково-методичного відділу Тетяна Макарейчук надала рекомендації щодо методичного забезпечення бібліографічно-інформаційної діяльності бібліотек в сучасних умовах. Завідувач відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів Галина Добровольська провела для учасників семінару міні-тренінг «Сервісні послуги в бібліотеках: ефективність застосування в сучасних умовах».
Учасники семінару брали активну участь в обговоренні виступів, ставили запитання та шукали відповіді, приймали рішення щодо впровадження УДК на практиці. Підтримали ініціативу завідувача відділу наукової інформації та бібліографії Олександри Гаврилюк щодо створення в соціальній мережі  "Facebook" закритої групи "Буковинські бібліографи" з метою покращення координації бібліографічно-інформаційної роботи в бібліотеках області та оперативного вирішення нагальних робочих питань.


















Немає коментарів:

Дописати коментар