пʼятницю, 23 листопада 2018 р.

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПОКАЖЧИКА "ОЛЬГА КОБИЛЯНСЬКА (1863-1942)"




21 листопада, в рамках заходів, присвячених вшануванню пам'яті та відзначенню 155-річчя від дня народження відомої буковинської письменниці Ольги Кобилянської, бібліографами нашого відділу було підготовлено та проведено виїзний День бібліографії, в рамках якого відбулася презентація біобібліографічного покажчика "ОЛЬГА КОБИЛЯНСЬКА (1863 - 1942)" для студентів бібліотечного відділення Чернівецького обласного коледжу мистецтв ім. С. Воробкевича в аудиторії навчального корпусу. 
З метою більш детального ознайомлення майбутніх бібліотекарів з літературою про життєвий і творчий шлях письменниці було зроблено бібліографічний огляд  виставки-книжкового розвалу "ОЛЬГА КОБИЛЯНСЬКА В ДЗЕРКАЛІ БІБЛІОГРАФІЇ", яку підготували бібліографи відділу Галина Маник та Оксана Тремблюк. 
Охарактеризувала покажчик та розповіла про роботу над цим виданням завідувач відділу наукової інформації та бібліографії Олександра Гаврилюк. Це видання було укладено працівниками ЧОУНБ ім. М. Івасюка, Аллою Лупан, Олександрою Гаврилюк, Іванною Рудько до 150-ліття від дня народження "гірської орлиці". Науковими консультантами видання виступили професор кафедри української літератури Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича Богдан Мельничук та директор Чернівецького літературно-меморіального музею Ольги Кобилянської, заслужений працівник культури України, лауреат обласної літературно-мистецької премії ім. Ольги Кобилянської Володимир Вознюк, а науковим рецензентом стала науковець-кобилянськознавець доцент кафедри української літератури Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича, лауреат обласної літературно-мистецької премії ім. Ольги Кобилянської Ярослава Мельничук. Бібліографічний посібник адресовано науковцям-літературознавцям, викладачам навчальних закладів, вчителям, краєзнавцям, працівникам бібліотек, студентам, учням та всім хто цікавиться історією української літератури.  
 Допитлива молодь з цікавістю переглядала видання про життя і творчість письменниці, знайомилася з світлинами. Запитували, слухали та активно обговорювали мало відомі факти з біографії письменниці, про які дізналися з нашої зустрічі. Також вони виявили бажання прочитати художні твори про Ольгу Кобилянську та пообіцяли зробити це найближчим часом. На завершення заходу студенти третього курсу зворушливо прочитали вірші-присвяти Ользі Кобилянській: Руслана Боднарашек -  вірш Тамари Севернюк "Лист Ольги Кобилянської до Осипа Маковея", Анастасія Грішна -  вірш Анни Старко "Посвята Ользі Кобилянській", Карина Гуцул - вірш О. Олеся "О. Кобилянській" та Анни Старко "Olga (Кобилянська)".
 "Бібліографічний десант" ЧОУНБ ім. М. Івасюка подарував викладачу бібліотечних дисциплін Катерині Ксьондзик два нових бібліографічних посібники ("Лауреати премії імені Ольги Кобилянської (2006-2018)"; "Буковинському вічу-100 років (1918-2018)") для вдосконалення навчальної бази кабінету бібліотечної справи. Ну і,звичайно, фото на згадку з усіма, хто брав участь в заході. 
Щиро дякуємо за дружнє спілкування та гостинну, затишну,  атмосферу!!!
















Немає коментарів:

Дописати коментар