четвер, 17 листопада 2022 р.

ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ФІЛОСОФІЇ

 






 Щорічно   в третій четвер листопада відзначають Всесвітній день філософіЇ. В 2022 році  -  припадає на 17 листопада. В цей день світова громадськість привертає увагу до неминущої цінності філософії для розвитку людської думки в кожній культурі та формування світогляду кожної окремої людини. 

  Свято започатковане ЮНЕСКО у 2002 році як Міжнародний день філософії, Всесвітній день філософії був встановлений у 2005 році на 33-й сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою підкреслити важливість цієї науки для всіх верств населення, особливо для молоді.  Філософія як наукова дисципліна, яка стимулює критичне і незалежне мислення, сприяє кращому розумінню навколишньої дійсності і сприяє утвердженню ідеалів толерантності і миру. 
                                                                                    Філософія народжується із природного бажання людини цікавитись собою і навколишнім світом, вчить нас мислити про найважливіше, досліджувати фундаментальні істини, робити власні висновки. Крізь століття філософія породжувала ідеї, концепції різноманітних інтелектуальних течій, закладала основу критичного і творчого мислення у людства, сприяла і сприяє інтересу до мислення та конструктивного обміну думками.  
* (Інформація подається за матеріалами джерел з мережі "Інтернет")

До Всесвітнього дня філософії бібліографи відділу підготували книжкову виставку-перегляд довідкових видань філософської тематики. 
Запрошуємо ознайомитися  в відділ наукової інформації та бібліографії ЧОУНБ ім. М. Івасюка (вул. Кобилянської, 47, ІІ поверх).

Немає коментарів:

Дописати коментар