вівторок, 11 червня 2024 р.

Олег Ольжич і нині разом з нами (1907 - 1944)

   

80 років тому, 10 червня, в концентраційному таборі Заксегаузен (Німеччина), на черговому допиті було закатовано сина відомого українського письменника Олександра Олеся – Олега Ольжича (Кандиба Олег Олександрович). Людину, котра за своє коротке життя встигла прославитися як поет, політичний діяч, археолог, мистецтвознавець, етнограф. Також він був членом Організації українських націоналістів. Його поетичні збірки «Рінь» (1935 р.), «Вежі» (1940 р.), посмертна «Підзамче» (1946 р.) тощо, не залишають нас байдужими навіть у такому буремному сьогоденні. А наукова дисертація (1930 р.) на звання доктора філософії на тему: «Неолітична мальована кераміка Галичини» користується й досі популярністю в українських науковців. 
   У Чернівецькій обласній універсальній науковій бібліотеці ви можете дізнатись набагато більше про цю видатну людину - його життя, національно-політичний шлях, творчу та наукову діяльність.  
 

 Та якщо когось зацікавить О. Ольжич як археолог, то пропонуємо збірку матеріалів, яка репрезентує спадщину й розкриває грані його таланту як науковця. 
 Ольжич О. Археологія / О. Ольжич ; упоряд.: Ю. Рассамакін, С. Рижов ; авт. передм. С. Рижова ; НАН України, Фундація ім. О. Ольжича, Дослід. фундація ім. О. Ольжича, США, Фундація ім. О. Ольжича, Канада. - Київ : Вид-во ім. О. Теліги, 2007. - 496 с. : іл, дод. - 1000 пр. - ISBN 978-966-355-000-8 (в опр.) 
  Ознайомитись з даною книгою можна у відділі наукової інформації та бібліографії.
 Чекаємо на Вас! Розвиваймося через бібліотеки!

Немає коментарів:

Дописати коментар